3 Cara Nak Untung Saham

3 Cara Nak Untung Saham

By on Nov 5, 2018 in Blog, Tip Pelaburan Saham, Tip Kewangan | 14 comments

Hari ni saya nak share dengan follower saya.

 

3 cara macam mana nak buat income di pasaran saham syariah Bursa Malaysia.

 

Saham syariah, sah, selamat & diiktiraf di Malaysia.

 

 

Cara Pertama

 

Beli jual saham dalam beberapa minit atau beberapa jam pada hari yang sama.

 

Tak kisah lah nak beli jual saham 5 minit, 15 minit, 30 minit, sejam atau lebih.

 

Transaski beli & jual saham dilakukan antara jam 9.00 pagi – 5.00 petang.

 

Teknik ini sesuai untuk 3 kategori ni :

 

1. Full time trader atau aktif trader.

 

2. Boleh tengok pasaran saham pada hari tu.

 

Bukan full time trader pun boleh.

Yang penting masa beli jual saham tu kena tengok pergerakan harga saham.

Dah jual boleh tutup laptop.

 

3. Nak ambil profit cepat dalam hari tu jugak.

 

 

Profit RM1,000 dengan modal RM3,500 sekitar 12 minit guna Teknik Pertama.

 

Pulangan sekitar 28% dalam 12 minit.

 

Modal RM3,500 berganda jadi RM4,500.

 

 

Cara ni perlu ada ilmu.

Tahu & faham tengok pergerakan harga saham.

Dan yang penting kena praktikan ilmu yang dipelajari hingga berjaya.

 

Nota Penting : Saya share saham ni bukan suruh beli ya.  Jangan beli saham ini jika tiada ilmu.

 

 

Cara Kedua

 

Beli saham & simpan sehari atau dua tiga hari atau minggu.

Ambil untung atau jual selepas dah capai target harga saham nak jual.

 

Teknik ini sangat sesuai untuk 3 kategori ni :

 

1. Aktif trader

 

2. Boleh tengok atau monitor saham yang dibeli.

 

Tak perlu tengok setiap masa, memadai tengok selepas pasaran saham ditutup di sebelah petang atau malam atau weekend.

 

3. Berminat nak ambil peluang nak profit walau sibuk kerja atau buat bisnes.

 

 

Kenaikan RM3,150 dengan modal RM4,800 guna Teknik Kedua.

 

Pulangan 65% sekitar 5 hari.

 

Modal RM4,800 berganda jadi RM7,950 sekitar 5 hari.

 

 

Cara ni lebih relaks & berbaloi.

 

Jika dapat beli saham di support, pulangan memang terbaik dalam jangka masa pendek je.

 

Tapi bukan semua saham di support boleh beli. Perlu lihat faktor lain yang penting.

 

Nota Penting : Saya share saham ni bukan suruh beli ya.  Jangan beli saham ini jika tiada ilmu.

 

 

Cara ketiga

 

Beli saham & simpan beberapa bulan atau setahun.

Ambil untung atau jual selepas dah capai target harga saham nak jual.

 

Teknik ini sangat sesuai untuk 3 kategori ni :

 

1. Nak melabur jangka masa sederhana & panjang.

 

2. Monitor saham sekali sekala saja.

 

3. Nak ambil peluang dapat pulangan lebih 30% ke atas dalam setahun.

Sesuai pada individu yang nak pelbagaikan pelaburan.

Dan mereka sedar pelaburan lain hanya beri 3% – 7% setahun.

 

 

 

Kenaikan 71.43% dalam 1 tahun 3 bulan guna Teknik Ketiga.

 

Beli sekitar bulan Sept 2016, Jual sekitar Dec 2017.

 

Modal RM 7,175  & Kenaikan RM 5,125. Berganda jadi RM12,300

 
 

Cara pelaburan santai & berbaloi.

 

Boleh beri pulangan sangat berbaloi jika beli saham syarikat berhad yang prestasi kewangan yang bagus.

 

Paling best jika tahu baca chart saham bila masa sesuai nak beli dan bila nak jual.

 

Nota Penting : Saya share saham ni bukan suruh beli ya.  Jangan beli saham ini jika tiada ilmu.

 

 

Ketiga-tiga teknik ini boleh beri pulangan terbaik jika kita

 

1. Ada ilmu

2. Nak belajar & berguru

3. Nak apply ilmu tu

 

Saya akan share secara detail langkah demi langkah,

3 Teknik Untung Saham Terbukit Berkesan di Bengkel Saham Intensif 2019.

 

Lebih mudah saya nak terangkan secara detail & face to face.

 

Belum ada akaun saham & zero knowledge tentang saham sangat sesuai hadir.

 

Yang dah pernah trade tapi macam susah nak profit, lagi patut hadir.

 

Beri peluang pada diri anda tingkatkan kewangan diri & keluarga tahun 2019.

 

 

Bengkel Saham Intensif 

Kuasai 3 Teknik Untung Saham Terbukti Berkesan

 

Berminat, boleh buat 3 langkah mudah ni :

 

1. Komen saya nak

2. Beri emel anda untuk kami update

3. Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

 

 

Bagi yang nak info detail & terus daftar,

Tekan link di bawah ni sekarang

http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

 

Invest in yourself.

Kita jumpa ya InsyaAllah.

 

 

 

 

 

 

 

Asma Nasarudin

Pelabur & Coach Saham

 

Website  http://www.ebooksaham.com

Facebook  http://www.facebook.com/ebooksaham

 

Nota : Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

KLIK button SHARE di bawah ni ya.

 

 

Hakcipta Terpelihara

www.ebooksaham.com

    14 Comments

  1. Saya nak

    Zulfaizal1984

    11 November 2018

    • Terima kasih.

      Bagi yang nak selalu dapat tips & teknik untung saham,

      Buat 3 langkah mudah ni:

      1. Like post ni

      2. Beri emel anda untuk kami update

      3. Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

      Terima kasih SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      14 November 2018

  2. Saya nak

    Hafisz che ross

    15 December 2018

    • Tahniah berminat.

      Kami akan update.

      Nak selalu dapat update & tips untung saham percuma, buat 3 langkah mudah ni:

      1. Like page Ini Asma Nasarudin

      2. Di bahagian profile klik following

      3. Klik button See First

      Terima kasih.
      Kita jumpa di Bengkel Saham Intensif 2019!

      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      8 January 2019

    • Tahniah berminat!
      #nakprofit2019

      Nak kuasai 3 teknik untung saham 2019

      Nak info detail
      Nak daftar
      Boleh terus KLIK link di bawah ni ya.

      Bengkel Saham Intensif 2019
      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Nota : Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

      Terima kasih.
      Kita jumpa!

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      10 January 2019

    • Tahniah berminat.

      Kami akan update.

      Nak selalu dapat update & tips untung saham percuma, buat 3 langkah mudah ni:

      1. Like page Ini Asma Nasarudin

      2. Di bahagian profile klik following

      3. Klik button See First

      Terima kasih.
      Kita jumpa di Bengkel Saham Intensif 2019!

      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      8 January 2019

    • Boleh beri emel personal untuk kami update.
      Contoh emel gmail

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      8 January 2019

    • Tahniah berminat!
      #nakprofit2019

      Nak kuasai 3 teknik untung saham 2019

      Nak info detail
      Nak daftar
      Boleh terus KLIK link di bawah ni ya.

      Bengkel Saham Intensif 2019
      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Nota : Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

      Terima kasih.
      Kita jumpa!

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      10 January 2019

  3. Sye nak

    Dinie

    31 December 2018

    • Tahniah berminat.

      Kami akan update.

      Nak selalu dapat update & tips untung saham percuma, buat 3 langkah mudah ni:

      1. Like page Ini Asma Nasarudin

      2. Di bahagian profile klik following

      3. Klik button See First

      Terima kasih.
      Kita jumpa di Bengkel Saham Intensif 2019!

      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      8 January 2019

    • Tahniah berminat!
      #nakprofit2019

      Nak kuasai 3 teknik untung saham 2019

      Nak info detail
      Nak daftar
      Boleh terus KLIK link di bawah ni ya.

      Bengkel Saham Intensif 2019
      http://www.ebooksaham.com/bengkel-saham-intensif

      Nota : Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

      Terima kasih.
      Kita jumpa!

      Asma Nasarudin Asma Nasarudin

      10 January 2019

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *