Blog

3 Cara Nak Untung Saham
Asma Nasarudin

3 Cara Nak Untung Saham

By on Nov 5, 2018 in Blog, Tip Pelaburan Saham, Tip Kewangan | 5 comments

Hari ni saya nak share dengan follower saya.   3 cara macam mana nak buat income di pasaran saham syariah Bursa Malaysia.   Saham syariah, sah, selamat & diiktiraf di Malaysia.     Cara Pertama   Beli jual saham dalam beberapa minit atau beberapa jam pada hari yang sama.   Tak kisah lah nak beli jual saham 5 minit, 15 minit, 30...

Read More
Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform
Asma Nasarudin

Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform

By on Oct 24, 2018 in Blog, Tip Pelaburan Saham, Tip Kewangan | 0 comments

Ramai pelabur baru tak tahu nak buat apa lepas akaun saham mereka diluluskan.   Bila saya tanya pelabur newbie peserta Bengkel Saham Intensif soalan ni: Tuan/Cikpuan buat apa bila pertama kali masuk ke trading platftom saham? 90% jawab bila masuk trading platform, mereka blur tak tahu nak buat apa.   Ada jugak dah trade saham tapi tak pernah baca dan...

Read More
Melabur saham ni patuh syariah ke?
Asma Nasarudin

Melabur saham ni patuh syariah ke?

By on Oct 22, 2017 in Blog, Tip Pelaburan Saham | 0 comments

Soalan ini sering ditanya oleh ramai orang terutamanya yang Tak tahu apa itu saham Baru dengar tentang pelaburan saham Baru nak mula melabur di pasaran saham   Sebenarnya soalan ini sangat bagus. Ini soalan pertama yang kita wajib tanya sebelum nak melabur di mana-mana pelaburan khasnya bagi yang beragama Islam. Kena selidik dulu saham tu patuh syariah ke tak....

Read More
Berapa modal nak mula melabur saham?
Asma Nasarudin

Berapa modal nak mula melabur saham?

By on Sep 13, 2017 in Blog, Tip Pelaburan Saham | 6 comments

Soalan ini sering ditanya oleh ramai orang yang baru nak mula melabur saham.   Soalan ini juga selalu ditanya oleh pelabur newbie.   Untuk menjawab persoalan ini, saya akan kongsi berapa modal yang diperlukan untuk dapat mula melabur saham.   Sebelum itu saya nak kongsi beberapa mesej atau pertanyaan yang saya selalu terima.   Ada tanya, puan...

Read More