Blog

Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform
Asma Nasarudin

Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform

By on Oct 24, 2018 in Blog, Tip Pelaburan Saham, Tip Kewangan | 0 comments

Ramai pelabur baru tak tahu nak buat apa lepas akaun saham mereka diluluskan.   Bila saya tanya pelabur newbie peserta Bengkel Saham Intensif soalan ni: Tuan/Cikpuan buat apa bila pertama kali masuk ke trading platftom saham? 90% jawab bila masuk trading platform, mereka blur tak tahu nak buat apa.   Ada jugak dah trade saham tapi tak pernah baca dan...

Read More
Melabur saham ni patuh syariah ke?
Asma Nasarudin

Melabur saham ni patuh syariah ke?

By on Oct 22, 2017 in Blog, Tip Pelaburan Saham | 0 comments

Soalan ini sering ditanya oleh ramai orang terutamanya yang Tak tahu apa itu saham Baru dengar tentang pelaburan saham Baru nak mula melabur di pasaran saham   Sebenarnya soalan ini sangat bagus. Ini soalan pertama yang kita wajib tanya sebelum nak melabur di mana-mana pelaburan khasnya bagi yang beragama Islam. Kena selidik dulu saham tu patuh syariah ke tak....

Read More
Berapa modal nak mula melabur saham?
Asma Nasarudin

Berapa modal nak mula melabur saham?

By on Sep 13, 2017 in Blog, Tip Pelaburan Saham | 8 comments

Soalan ini sering ditanya oleh ramai orang yang baru nak mula melabur saham.   Soalan ini juga selalu ditanya oleh pelabur newbie.   Untuk menjawab persoalan ini, saya akan kongsi berapa modal yang diperlukan untuk dapat mula melabur saham.   Sebelum itu saya nak kongsi beberapa mesej atau pertanyaan yang saya selalu terima.   Ada tanya, puan...

Read More
Macam mana nak buka akaun saham?
Asma Nasarudin

Macam mana nak buka akaun saham?

By on Feb 28, 2017 in Blog, Tip Pelaburan Saham | 12 comments

3 pertanyaan yang selalu saya terima khasnya dari pelabur baru atau individu yang baru dengar tentang pelaburan saham.   Antara soalan yang selalu saya terima :   1.  Macam mana nak buat akaun saham? 2.  Dimana nak buka akuan saham? 3.  Bagaimana nak buka akaun saham?   Ini cara mudah & betul nak buka akaun saham   Langkah pertama pergi ke...

Read More