Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform

Perkara Penting Kena Buat Kali Pertama Login Trading Platform

By on Oct 24, 2018 in Blog, Tip Pelaburan Saham, Tip Kewangan | 0 comments

Ramai pelabur baru tak tahu nak buat apa lepas akaun saham mereka diluluskan.

 

Bila saya tanya pelabur newbie peserta Bengkel Saham Intensif soalan ni:

Tuan/Cikpuan buat apa bila pertama kali masuk ke trading platftom saham?

90% jawab bila masuk trading platform, mereka blur tak tahu nak buat apa.

 

Ada jugak dah trade saham tapi tak pernah baca dan belajar.

Ia satu kesilapan sebenarnya. Sebab kita belum belajar dan bersedia dan terus beli jual saham.

Tentulah kebarangkalian rugi itu tinggi.

 

Itu sebab mereka hadir di Bengkel Saham Intensif.

Sebab mereka nak belajar cara mudah nak beli & jual saham.

Ada guru yang tunjukkan lebih mudah & cepat faham.

 

Panduan login Trading Platfom Saham

 

Lepas akaun saham kita diluluskan, kita dapat emel & dah boleh log-in ke trading platform.

Login ikut username & password masing-masing.

 

Trading plaftom ni sangat penting ya.

Ia adalah tempat kita buat transaksi beli & jual saham.

Ia umpama one-stop-center untuk pelabur saham.

 

Ada 7 fungsi utama trading platform saham 

 

1.  Tempat pelabur beli & jual saham

2.  Tempat pelabur pantau pergerakan saham

3.  Tempat pelabur pantau portfolio saham

4.  Tempat pelabur pantau keluar masuk wang pelaburan

5.  Tersenarai semua saham-saham di Bursa Malaysia

6.  Tempat buat kajian saham sama ada Analisa Fundamental atau Teknikal

7.  Ada berita terkini dan update terkini kaunter saham

 

Ikuti 3 langkah mudah ni

 

Bagi yang pertama kali log-in ke dalam trading platform saham.

Bagi yang dah trade saham tapi tak pernah buat, kena buat jugak okay sebab ini penting.

 

Pertama :  Langkah pertama log-in ke trading platform.

Kedua : Download manual atau user guide cara-cara beli jual saham.

Ketiga :  Baca dan fahami. Lepas baca kita akan lebih mudah faham.

 

Contoh User Guide Trading Platform Saham

 

Saya tunjuk satu contoh dari salah satu platform Bank Investiment di Malaysia supaya anda lebih faham.

 

 

Cara 1 : Lihat bahagian menu atas

Cara 2 : Klik Other Services

Cara 3 : User Guide

Cara 4 : Klik Live Quotes User Guide

Cara 5 : Baca semua detail dalam User Guide 

 

Semua Broker atau Bank Investment ada sediakan manual cara-cara trade saham di platform mereka. Kena download & baca ya.

 

Terima kasih baca perkongsian saya hingga habis.

Semoga perkongsian saya bermanfaat.

 

 

Bengkel Saham Intensif

 

Nak belajar macam mana nak buat keuntungan di pasaran saham syariah Bursa Malaysia.

Nak kuasai 3 Teknik Untung Saham Terbukti Berkesan.

 

Boleh beri emel anda diruang komen.

Boleh juga terus KLIK link di bawah ni sekarang.

Bengkel Saham Intensif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih

Kita jumpa ya!

 

Pelabur & Coach Saham

 

 

 

 

 

Asma Nasarudin

Penulis, Pelabur & Coach Saham

 

Nak selalu dapat tips untung saham, LIKE FB page saya 

KLIK di sini http://www.facebook.com/ebooksaham

 

Nota : Bantu saya SHARE post ini bagi manfaat ramai orang.

KLIK button di bawah ni ya.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *